Hoofdkenmerken

Type

sleephopperzuiger

Klant

Boskalis Westminster nv

Lengte

circa 97,50 m

Breedte

21,60 m

Diepgang

7,10 m

Hoppercapaciteit

5.600 m3

Binnendiameter zuigbuis

1.000 mm

Max baggerdiepte

33 m

Vermogen
Snelheid
Accomodatie

6.776 kW
12,8 knopen
14 personen

Flash is required!
Tewaterlating Crestway

De CRESTWAY is een 5.600 m3 sleephopperzuiger, gebouwd in opdracht van Koninklijke Boskalis Westminster nv.

De CRESTWAY is een zusterschip van de SHOREWAY. Beide schepen hebben een lengte van 97,50 meter en een beuninhoud van 5.600 m³. De schepen, die door Boskalis wereldwijd zullen worden ingezet op baggerprojecten, zijn speciaal ontworpen voor het baggeren en vervoeren van zand en slib. Zij zijn bij uitstek geschikt voor zowel het werken in ondiep water als voor het onderhoud van havens, strandsuppletie en landaanwinningprojecten.

De CRESTWAY en de SHOREWAY combineren een no-nonsense ontwerpbenadering met een hoge mate van veelzijdigheid. In de ontwerpfase lag de nadruk op het realiseren van een relatief klein scheepsgewicht met een bijbehorende grote laadcapaciteit.

De CRESTWAY is een dubbelschroef sleephopperzuiger. Zij is uitgerust met een zuigbuis aan bakboord met een binnendiameter van 1.000 mm, waarmee een baggerdiepte van maximaal 33 m wordt bereikt. Het gebaggerde materiaal kan door twee rijen rechthoekige deuren in de bodem van de hopper worden gelost. Er kan ook gebruik worden gemaakt van het zelfleegzuigsysteem, waarmee het gebaggerde materiaal naar de wal wordt geperst door een drijvende leiding of door een straalpijp die eveneens op de boed is gemonteerd, het zogenaamde 'rainbowen'. Het schip is voorzien van accommodatie voor een bemanning van 14 personen.

Stuur door
  1. Onderstaand bericht zal naar de ontvanger worden verstuurd