Hoofdkenmerken

Type

Multipurpose Offshore Support Vessel 

Klant

Hornbeck Offshore Services

Lengte

131,70 m

Breedte

22,00 m

Holte

9,50 m

Diepgang ontwerp mld.

6,25 m

Diepgang max mld.

6,75 m

Deadweight (incl. payload) op max diepgang

8.600 metriek ton

Bemanning

155 personen

 

Klik hieronder voor de:

Animatie video 'HOS Achiever'

Vacatures

Klik hier voor een overzicht van al onze vacatures en solliciteer direct!

Voor herstelwerkzaamheden (bijv. ontstaan door orkanen in de Golf van Mexico) en diepzee operaties wereldwijd, wilde de klant een veelzijdig voor meerdere doeleinden geschikt schip: een schip geschikt voor inspectie, reparatie, onderhoud, duik- en constructiewerkzaamheden.

De HOS ACHIEVER is een schip dat zal worden gebruikt voor de ondersteuning van de werkzaamheden onder water voor duikers en op afstandbestuurbare duikwerktuigen. De HOS ACHIEVER is ontworpen door IHC Krimpen Shipyard op basis van IHC Merwede veelzijdige Type 22 serie, een ontwerp op 22 meter breedte. Het schip is uitgerust met een volledig dynamisch gepositioneerd duikondersteunings / op afstand bestuurde duikwerktuigen ondersteunings (ROV) / diepwater constructie vaartuig, en is geschikt voor wereldwijde inzet. 

De HOS ACHIEVER is voorzien van een modulaire duikinstallatie die is uitgerust met een moonpool. Voor diepzee operaties beschikt het schip over één of twee op afstand bedienbare duikwerktuigen. Het schip wordt uitgerust met kranen, ondermeer een 160 tons kraan, een 120/170 tons kraan met deiningscompensator, geschikt voor het handelen van lasten van 70 ton naar een diepte van 1.800 meter en een 24 tons kraan, ook geschikt voor het overzetten van personen.

Stuur door
  1. Onderstaand bericht zal naar de ontvanger worden verstuurd