Specifications

Operational data

 

max. blow energy on the pile

1200

min. blow energy on the pile

60

blow rate at max. energy

30 

 

 

Weight

 

Ram

60

Hammer with ram in air (2,3)

138
Dimensions

 

Outer diam. hammer

1625

Length hammer (4)

14065

 

Hydraulic Data

 

Operating pressure

310

Oil flow (5)

2800

Hose ID Ø

3x50 

In 2006 heeft de bouwcombinatie Ballast Nedam & Vestas een Hydrohammer S-1200 met aangepaste 5,1 m diameter sleeve gebruikt bij de installatie van 36 monopiles voor het Near Shore Windpark bij Egmond aan Zee. De palen met een uitwendige diameter van 4,6 m moesten ca. 30 meter de grond ingeheid worden. Bijzonder was dat het heien niet zoals gebruikelijk vanaf een hefeiland gebeurde, maar vanaf het drijvende platform HLV “Svanen” van Ballast Nedam.

Altijd betrouwbaar en beschikbaar
De keuze van de bouwcombinatie viel op onze S-1200 Hydrohammer vanwege zijn betrouwbaarheid. Bovendien beschikt IHC Hydrohammer over meerdere van deze grote hamers. Bij eventuele uitval tijdens dit tweeënhalve maand durende project, zou IHC Hydrohammer snel voor vervanging kunnen zorgen. Bovendien was er 24 uur per dag een service-unit van ons paraat voor eventuele calamiteiten. Uiteindelijk is het hele karwei probleemloos verlopen met één IHC Hydrohammer S-1200. De keuze voor deze relatief zware hamer was bewust. Door het grote vermogen is er minder belasting, minder kans op uitval en je hebt nog wat over als het nodig mocht zijn.

HLV “Svanen”
De “Svanen” is oorspronkelijk gebouwd om brugdelen te plaatsen. Het is een catamaran waarvan de twee drijvers alleen aan de achterzijde met elkaar verbonden zijn. Ondanks de uitzonderlijke u-vorm van het schip en de vaste kraan waarmee een last tot plm. 9.000 ton rechtstandig naar beneden zakt, blijkt het installatieschip heel geschikt om te heien. Een zeker risico was dat de hamer slechts één keer in de kraanhaak bevestigd werd en er daarna niet meer uit kon, doordat de kraan niet zijdelings kan bewegen om een last af te zetten. Maar dankzij de grote bedrijfszekerheid van deze Hydrohammer is hij pas na tweeënhalve maand van de takel afgehaald. Toen waren er 36 monopiles geheid.

Zowel voor bouwcombinatie Ballast Nedam & Vestas als voor IHC Hydrohammer was dit project een groot succes, dat de markt aanvankelijk niet voor mogelijk hield! Het succes was een combinatie van betrouwbaarheid, innovatie, leverings- en bedrijfszekerheid, en extra power. Typisch IHC Hydrohammer dus.

 

Stuur door
  1. Onderstaand bericht zal naar de ontvanger worden verstuurd